Borravalónak azt nevezzük, amikor az étel-ital árán felül még a pincér kap valamennyi plusz pénzt. Általában 10 százalékot szoktak adni, ami elavult szokás. Az ember fizetni akar, nem matematikázni. De különben is, miért adjak borravalót, amikor a felszolgálónak az a dolga, hogy kihozza az ételt? Ezek csak a hasznot lesik, mint a dögkeselyűk, hogy mikor lehet lecsapni a zsákmányra. Gyakran előfordul, hogy a külföldi vendéget előbb szolgálják ki, mint a magyart. Ugye nem kell megmagyarázni, hogy miért?!
Borravaló
2008.10.31. 14:30 stevie
3 komment
Címkék: turizmus szolgáltatás pénz borravaló
A bejegyzés trackback címe:
https://rajottem.blog.hu/api/trackback/id/tr2742356
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
fromdtod 2008.10.31. 15:58:53
Most jöttem rá, hogy ez egy vicces blog... Grat... Lassú voltam. Múltkor még fel is húztam magam miattatok.
bicepsz · http://rajottem.blog.hu 2008.11.01. 13:48:22
Én meg pont most gondoltam rá, hogy ez a borravalónak nevezett kis "vicc" mennyi pénzembe került idáig az elmúlt években... Mit mondjak, én ezt egyáltalán nem találom "viccesnek"!!
Robeast 2008.11.05. 16:25:40
Erről hosszas vita folyik a Kutyaszorítóban (Reservoir dogs) című Tarantino filmben.